Soorten condooms

Extra grote condooms (XL of XXL)

XL Condooms zijn er voor de groot geschapen man. Voor condooms geldt over het algemeen: ‘onze size fits most’. Voor de meeste mannen is de standaardmaat condoom goed, maar sommigen hebben toch Extra Grote condooms nodig. Het is echt de bedoeling dat het condoom goed zit, want als dat niet zo is, is hij gelijk niet veilig meer. Dus als je wat groter geschapen bent, is het aanbevolen om XL condooms te gebruiken. Hierbij is de omtrek van het condoom wijder. Als je condoom te strak zit, kun je last krijgen en loop je een groter risico dat het condoom scheurt. Dan heb je dus onveilige seks en loop je meer risico op een SOA of ongewenste zwangerschap. Mocht het bij jou het geval zijn dat het condoom te strak zit, dan raden we je aan om eens te kijken naar een XL condoom. Op Condoomfabriek.nl vind je extra grote condooms van verschillende merken waaronder Durex, Safe of My Size condooms.

Lees meer...

Waarom XL Condooms?

Een goede maat zit lekkerder en is veiliger. Zitten je condooms niet lekker? Of heb je er zelfs een hekel aan? Waarschijnlijk heb je dan de verkeerde maat gekocht. In de volgende gevallen is het aan te raden om een grotere maat te kopen: Wanneer het omdoen moeizaam gaat, het condoom te strak zit, je je erectie niet kunt behouden, bij een knellend gevoel en wanneer je condoom terug blijft rollen. Dit zijn natuurlijk allemaal vervelende situaties. Echter de belangrijkste reden om XL Condooms te gebruiken is wanneer je condoom scheurt. Bij het scheuren van een condoom, biedt deze niet meer de optimale veiligheid. Een condoom hoort natuurlijk fijn te zitten. Daarom is het bij een strak zittend condoom, aan te raden om een XL condoom te bestellen.

Zijn XL Condooms Veiliger?

Een XL condoom is een paar millimeter breder en automatisch ook iets langer. Wanneer een condoom te strak zit, dan is deze niet geschikt voor jou. Dit is uiteraard niet de bedoeling en geeft op deze manier dan ook geen bescherming tegen zwangerschappen of een soa. Echter het is natuurlijk ook mogelijk dat je het condoom niet ver genoeg kan afrollen, of dat je het helemaal niet om krijgt. Vandaar is het dan ook belangrijk geen standaardmaat te gebruiken, maar een XL condoom. Wanneer je deze gebruikt, let er dan op dat deze niet te breed is. Wanneer deze te los zit kan het condoom namelijk makkelijker af gaan tijdens de seks. Als je de optimale maat hebt gevonden, of dat nou XL of normaal is, biedt ieder condoom dezelfde veiligheid.

Nominale Breedte XL Condooms

De nominale breedte gaat om de diameter van het condoom. Hoe groter de diameter, hoe breder het condoom. Wil je dit zelf berekenen? Leg dan je condoom vlak en plat neer, en meet het vanaf de ene zijkant naar de andere. Zo kan je de maat bepalen van voorbehoedsmiddelen die je nog had liggen. Echter koop je nieuwe? Dan staat het ook bij de productinformatie wanneer je een product kiest. De gemiddelde nominale breedte is tussen de 52 – 56 mm. Is de nominale breedte groter dan 56 mm? Dan zijn het XL condooms.

Condoom Maat Meten?

Koop altijd de juiste maat. De ervaringen hebben geleerd dat soms een condoom echt te strak zit. En dat niet alle mannen aan het opscheppen zijn. Echter wil je nou precies weten welke maat je nodig hebt? Dan kan je dit zelf gemakkelijk opmeten. Om de maat te bepalen moet je een erectie hebben. In het midden van de penis meet je de omtrek door een meetlint er omheen te doen. Als de omtrek van je penis groter is dan 11,5 cm, dan is het aan te raden om een extra groot condoom te gebruiken.

Condoom Niet Lang Genoeg?

Is de nominale breedte goed, maar het XL condoom niet lang genoeg? Koop dan in elk geval een exemplaar met de juiste diameter. Dit zorgt er namelijk voor dat deze goed zit. Indien mogelijk koop dan een langere maat. Zijn deze niet beschikbaar? Geen probleem. Een XL condoom hoeft immers niet de gehele schacht te bedekken. Let er tijdens het gebruik dan wel op dat het niet afglijdt.

Grootste Condoom Maat

Gaat het je nog steeds moeizaam? Of zit het nog steeds te strak? Geen probleem want de grootste maat van Condoomfabriek.nl heeft een nominale breedte van 69mm! Deze maat hebben wij in twee verschillende gerenommeerde merken. Namelijk de My Size XXXL met een lengte van 22,3cm en de Pasante Super King Size met een lengte van 20cm. Beide modellen hebben een cilindrische vorm voor een perfecte pas maat. Bij het kopen van deze maat is het wel verstandig om van tevoren op te meten of de diameter echt bij jou past. Anders is de kans namelijk groot dat het afglijdt, en je helemaal geen bescherming hebt.

XL Condoom te groot?

Heb je grote condooms gekocht? En weet je toch niet zeker of deze wel geschikt zijn voor jou? Wanneer je niet de juiste maat hebt, dan is er meer kans dat deze kan afglijden. Dit is natuurlijk niet veilig. Hiernaast zorgt een XL condoom ervoor, wanneer je deze niet nodig hebt, dat er meer wrijving is. Hierdoor is het ook mogelijk dat het sneller scheurt. Maar wist je dat het kan er zelfs ook voor zorgen dat je sneller een orgasme krijgt? Koop dus nooit een grote condooms wanneer je deze niet daadwerkelijk nodig hebt.

XL Condooms Bestellen?

Bij ons zijn er alle maten en modellen beschikbaar. Weet je nog niet zeker of je wel een grotere maat nodig hebt? Meet het dan van tevoren even op om er achter te komen welke maat het meest geschikt is voor jou. Bij Condoomfabriek.nl worden alle producten verzonden in een blanco doos of envelop. Deze is dus niet voorzien van ons logo of merknaam. Wanneer je op werkdagen voor 23:30 je XL condooms besteld, dan heb je mogen anoniem je XL condooms in huis.