Soorten condooms

Extra sterke condooms

Extra Sterke Condooms zijn zo gemaakt dat ze geschikt zijn voor normale seks, waarbij ze niet snel kapot kunnen gaan en toch voor genoeg gevoel zorgen. De meeste condooms hebben een goede pasvorm en zij voorzien van genoeg glijmiddel voor vaginale seks. Maar standaard condooms zijn niet altijd geschikt. Bij bijvoorbeeld anale seks is de wrijving veel heftiger en is het risico dat een normaal condoom kapot gaat veel groter. En juist bij anale seks is het belangrijk dat je veilig bent, omdat SOA’s bij anale seks extra snel overdraagbaar zijn. Extra Strong condooms zijn hier een oplossing voor. Deze condooms zijn speciaal ontwikkeld voor anale seks. Ze hebben een wat dikkere ‘wanddikte’ waardoor ze dus veel minder snel scheuren. Ook zijn de meeste extra sterke condooms voorzien van meer glijmiddel dan de normale condooms. Dit maakt het glijden soepeler en de seks lekkerder.

Lees meer...

Extra sterke condooms gebruiken

Een ander aspect van een extra sterk condoom is dat ze zorgen voor iets minder gevoel, omdat warmte minder goed overgedragen wordt door het iets dikkere latex. Dit kan dus ook een uitkomst zijn voor mannen die iets vlugger klaarkomen. Extra sterke condooms vind je hier van Condoomfabriek.be (0,08 mm dik), het Durex TopSafe condoom (0.075 mm dik) en het Safe Strong condoom (0,08 mm dik).

 

Extra sterk condoom omdoen

Een extra sterk condoom gebruik je net zoals de meeste andere condooms. Je knijpt het topje van het condoom dicht en rolt het condoom af om de stijve penis. Het topje dichtknijpen zorgt ervoor dat er geen lucht bij kan komen en er ruimte overblijft om het sperma op te vangen. Wanneer dit niet wordt gedaan, is er kans dat het sperma langs het condoom gaat lopen of dat het condoom scheurt.