Wat is een buttplug?

Een buttplug is een seksspeeltje dat iets weg heeft van een dildo. Het verschil is echter dat je dit speeltje in de anus inbrengt. Dit geeft een heerlijk gevoel en zelfs extra stimulatie tijdens het vrijen. Een buttplug wordt ook vaak gebruikt om de anus voor te bereiden op een penis. Het speeltje laat je zitten en beweeg je niet op en neer zoals bij een anaal ketting.

Een buttplug gebruiken

Mannen en vrouwen kunnen het speeltje gebruiken voor extra stimulatie. De onderkant van de anal toy drukt tegen de sluitspieren aan voor een fijne sensatie. Bij mannen stimuleert het de prostaat (ook wel ‘’walnoot’’ genoemd) en tijdens het klaarkomen trekken de kringspieren van de anus zich samen. Hierdoor wordt het orgasme sterker en intenser. Ook voor vrouwen kan anale stimulatie heel erg lekker zijn. Een buttplug kan de verschillende zenuwuiteinden die verstopt liggen in de anus stimuleren, zoals de dieperliggende delen van de clitoris. Bovendien kan het ook voor de man heel fijn zijn wanneer de vrouw een anaal speeltje in heeft tijdens het vrijen. Dit vermindert namelijk de ruimte in de bekken waardoor de vagina strakker wordt. Voor mannen voelt dit extra fijn tijdens het penetreren.

Een buttplug inbrengen

Als je een anaal speeltje gaat gebruiken is het van belang dat je ontspannen bent. Dit werkt het beste als je jouw sekspartner volledig vertrouwt en weet waar je aan begint. Er zijn verschillende soorten en maten buttpluggen, voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Al deze anal toys hebben een breed uiteinde zodat deze niet naar binnen ‘’gezogen’’ wordt. Bij het inbrengen van de seksspeeltjes is het belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken. De anus is namelijk veel nauwer dan de vagina.

Ben je nieuwsgierig naar welke buttpluggen er zijn? Bekijk ons assortiment!

Wil jij voor de eerste keer een buttplug gebruiken? Dit kan nogal spannend zijn. Het beste kun je beginnen met een speeltje van klein formaat. Ook kun je - voordat je er aan begint - de eerste paar keer met een vinger in de anus binnen gaan om aan het gevoel te wennen.