Penismaten

Uit informele onderzoeken is gebleken dat de gemiddelde lengte van de penis in erectie bij volwassen mannen ongeveer 14,3 cm in erectie. Deze lengte verschilt van man tot man. Aan de lengte van een slappe penis is overigens niet te zien wat de lengte in erectie is. Een lengte in erectie tussen de 11 en 21 cm wordt als normaal beschouwd. Groter komt slechts bij 1 op de 10.000 mannen voor. Kleiner bij 1 op de 5000. Een Nederlandse penis heeft trouwens een gemiddelde omtrek van 121 mm.

De lengte van de penis verteld overigens niets over je bedprestaties. Een grotere penis maakt je dus niet een betere bedpartner. Vrouwen hoor je over het algemeen ook niet klagen over de grootte van een penis.

Het is belangrijk om voor veilige seks een goed passend condoom te gebruiken. Dit is belangrijk voor de betrouwbaarheid, is comfortabeler en biedt een goede bescherming tegen SOA en zwangerschap. Er zijn gelukkig condooms in verschillende maten: klein, gemiddeld, groot en extra groot. Voor iedereen is er een juiste condoom maat.

Kijk hier voor verschillende condoommaten of pak een standaard condoom maat.